Naujienos

Prezidentė Dalia Grybauskaitė šiandien lankėsi metalo apdirbimo įmonėje „Arginta". Šalies vadovė pabrėžė, kad švietimo įstaigos ir verslo įmonės privalo suvienyti jėgas, nes tai padėtų Lietuvai taupyti.

2013 09 05

 

„Valstybė nebegali palikti verslo vieno ir turi pradėti dirbti kartu ruošiant žmones darbo rinkai.

Prezidentės nuomone, įmonėms individualiai parengti sau specialistus kainuoja per daug lėšų ir stabdo šalies ekonomikos augimą, taip pat dažnai trūkstamų specialistų bendrovėms tenka atsivežti iš užsienio. Anot p. Grybauskaitės, tokiai valstybei kaip Lietuva per brangu tiek daug investuoti į švietimo sistemą, jei kompetentingi specialistai emigruoja“.
Šaltinis: Verslo žinios
    
Susitikime dalyvavo Vilniaus Jeruzalės darbo rinkos mokymo centro direktorius Mindaugas Černius. Jis pristatė mokymo centro patirtį ruošiant statybos, statybos mechanizacijos ir transporto sričių darbuotojus. Mokymo centras bendradarbiauja su darbdaviais, šakinėmis darbdavių organizacijomis, siekiant profesinį mokymą tiesiogiai susieti su įmonėse vykstančiais procesais. Didžioji dalis praktinio mokymo vyksta įmonėje – realioje darbo vietoje. Tokiu būdu sudaromos sąlygos darbdaviui įvertinti būsimą darbuotoją.

 „Parengti darbuotojus pagal įmonių poreikius yra kompleksinis procesas - mokymo įstaigos turi būti modernios savo aplinka, lanksčiai reaguojančios į įmonėse vykstančius pokyčius. Tai sudėtinga  įgyvendinti esant nepilnai teisinei bazei bei neturint nuolatinio finansavimo šaltinio profesiniam mokymui“, teigė M. Černius.

Šiuo metu Vilniaus Jeruzalės darbo rinkos mokymo centras pradeda įgyvendinti projektą „Profesinis mokymas pameistrystės forma darbo rinkos mokymo centruose“ Nr. VP1-2.2-ŠMM-04-V03-02, finansuojamą Europos sąjungos fondų ir LR valstybės biudžeto lėšomis. Projekto metu bus analizuojama užsienio šalių patirtis (Vokietijos, Austrijos ir kt.), siekiant šių šalių gerąją patirtį dėl dualinio mokymo pritaikyti Lietuvoje. Projekto metu jauni žmonės turės galimybę ne tik įgyti profesiją, bet ir pradėti dirbti mokymosi metu.

Išsamesnė informacija www.mokymas.eu