Naujienos

Mokymo centre įgyvendintas fizinio aktyvumo projektas

2020 12 10

Vilniaus Jeruzalės darbo rinkos mokymo centras dalinasi geromis naujienomis – projektas, kurio tikslas sukurti ir įtvirtinti bendruomenės narių sveiko gyvenimo būdo (fizinio aktyvumo darbe ir asmens sveikatos puoselėjimo) kultūrą įstaigos viduje, įgyvendintas!

„Rūpinamės savo mokiniais bei darbuotojais, todėl džiaugiamės sėkmingu fizinio aktyvumo projektu, įgyvendinamu mūsų mokymo centre. Jau atkeliavo projekto lėšomis įsigytas inventorius – futbolo stalai mokiniams, – džiaugsmo neslėpė viena iš projekto organizatorių. – Pasibaigus karantinui futbolo stalais pertraukų metu galės naudotis suvirinimo, elektros, santechnikos bei šildymo, vėdinimo ir oro kondicionavimo specialybių mokiniai.“

Tuo tarpu Jeruzalės mokymo centro darbuotojai bus aprūpinti fizinį aktyvumą darbo vietoje skatinančiomis priemonėmis: steperiais, skatinančiais intensyvesnį širdies darbą; balansiniais kamuoliais bei balansinėmis kėdėmis, stiprinančiomis viso kūno raumenis ir kūno balansą; trigerinių skausmingų raumenų taškų, susiformuojančių dėl streso,  įtampos, netaisyklingos sėdėsenos ar pernelyg įtempto fizinio darbo, išmasažavimui skirtais kamuoliukais; sėdėseną ir stuburo laikyseną koreguojančiomis pagalvėlėmis ir kitu inventoriumi.

Įgyvendinamas projektas „Bendruomenės santykių ir sveikos gyvensenos kūrimas Vilniaus Jeruzalės darbo rinkos mokymo centre (SRF-FAV-2019-1-0095/KT) bendrai finansuojamas valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija bei Švietimo mainų paramos fondas.

Projekto įgyvendinimo laikotarpiu pasiekti šie rezultatai:

  1. Įvertinta mokymo centro bendruomenės narių fizinė būklė, jų darbo sąlygos, darbo fizinė aplinka ir, remiantis atlikto tyrimo duomenimis, parengta mokymo centrui adaptuota fizinio aktyvumo darbe skatinimo ir asmens sveikatos puoselėjimo metodika, strategija bei mokymo programa.
  2. Mokymuose, vedamuose pripažintų sveikatos ir fizinio aktyvumo eksperčių, apmokyti 95 mokymo centro mokiniai ir darbuotojai. Gauti puikūs atsiliepimai apie mokymus.
  3. Parengtas universalus sveikatingumo ir fizinio aktyvumo mokymosi modulis mokiniams, kuris bus integruotas į profesinio mokymo programų dėstymą. 
  4. Mokymo centras turėjo galimybę įsigyti inventoriaus, kuris skatina fizinį aktyvumą darbo vietoje, kasdien geriną darbuotojų savijautą, nuotaiką bei darbingumą.
  5. Kartu su mokymo centro bendruomene buvo sukurti plakatai, kurie primins darbuotojams bei mokymo centro mokiniams būti aktyviems ir nepamiršti judėti.
  6. Sukurti 8 rinkiniai plakatų su fizinio aktyvumo pratimais, kurie bus iškabinti mokymo centro klasėse bei darbo kabinetuose.
  7. Parengtas informacinis fizinio aktyvumo ir sveikatingumo paketas, sudarytas iš 52 el. laiškų, kurie bus siunčiami darbuotojams kas savaitę nuo Naujų metų. Laiškuose darbuotojai ras nuorodas į fizinio aktyvumo pratimus bei sveikatingumą skatinančią informaciją.

Netrukus mokymo centro klasių ir darbo kabinetų sienas praturtins plakatai su fizinio aktyvumo pratimais – juos kuriant modeliais dirbo mūsų centro darbuotojai. Be viso to, darbuotojai nuo Naujų metų kas savaitę gaus į pašto dėžutes laišką su nuorodomis į fizinio aktyvumo pratimus ir kitą naudingą sveikatingumo informaciją.

   

Projektas „Bendruomenės santykių ir sveikos gyvensenos kūrimas Vilniaus Jeruzalės darbo rinkos mokymo centre (SRF-FAV-2019-1-0095/KT) bendrai finansuojamas valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Švietimo mainų paramos fondas.